Saturday 1 November 2014

10 zmian w diecie ktore zmienią Twoje ciało!


1. Woda z cytryną o poranku

Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny idealnie pobudzi enzymy trawienne, zalkalizuje pH i nawodni organizm. Witamina C uszczelnia naczynia krwionośne, wpływa na poprawę wyglądu skóry i wzmacnia układ odpornościowy.
Spróbuj także wypić szklankę wody z cytryną w momencie, w którym odczuwasz lekki głód. Pozwoli to rozróżnić prawdziwy głód od uczucia pragnienia.

2. Jogurt grecki

Ten gęsty i kremowy jogurt idealnie sprawdzi się do deserów, przekąsek czy dipów. Posiada sporą ilość białka i bakterie, które usprawniają trawienie i wzmacniają odporność. Grecki jogurt ma zbawienny wpływ na stan skóry i włosów. Na ogół nie posiada on dodatków cukru bądź sztucznych barwników. Jest on również dobrym źródłem wapnia wzmacniającego kości.

3. Pół grejpfruta

Połówka grejpfruta przed trzema głównymi posiłkami w ciągu dnia nie tylko sprawi, że zjesz mniej ale i dostarczy cennych witamin, minerałów i błonnika. Badania wykazują, że technika ta wspiera procesy odchudzania i pozwala na szybszą utratę zbędnych kilogramów. Już połówka grejpfruta pokryw 64% dziennego zapotrzebowania na witaminę C!

4. Miód

Zastąpienie rafinowanego cukru miodem może zdziałać cuda. Miód to nie tylko cukry ale i prawdziwa skarbnica witamin, minerałów, enzymów i białek. Działa antybakteryjnie i antyoksydacyjnie. Odżywia i odmładza komórki ciała.

5. Filiżanka zielonej herbaty

Kawę czy colę zamień na zieloną herbatę. Zawiera katechiny, które ułatwiają odchudzanie, odmładzają i chronią przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Nie dostarcza żadnych dodatkowych kalorii, dba natomiast o zdrowe i silne zęby.

6. Łyżka oleju  kokosowego

Olej kokosowy jako unikat wśród olejów zawiera średniej długości łańcuchy kwasów tłuszczowych i wspomaga procesy odchudzania. Zawartość oleju laurowego działa antybakteryjnie i przeciwutleniająco. Olej kokosowy sprawia, że skóra jest jędrna, dobrze napięta i odżywiona.

7. Szczypta cynamonu

Cynamon to cudowna przyprawa, która pozwala na kontrolę poziomu cukru we krwi. Oprócz tego jest bogactwem związków chemicznych o właściwościach przeciwutleniających. Można dodać go do kawy, herbaty, owsianki, wypieków czy nawet wody mineralnej.

8. Garść migdałów

Migdały są wspaniałym źródłem minerałów, witamin, błonnika i korzystnych kwasów tłuszczowych. Jeśli czujesz głód warto mieć zawsze ze sobą kilka migdałów. Dzięki zawartości błonnika pozostawiają one na dłuższy czas uczucie sytości.

9. Woda z solą himalajską

Sól himalajska to unikalna kombinacja pierwiastków śladowych i minerałów. Dodanie jej do wody sprawia, że zyskuje ona niesamowite właściwości nawadniające. Pozwala to utrzymać dobrze nawilżoną skórę, wspiera porost zdrowych włosów i utrzymuje narządy wewnętrzne w dobrej kondycji.

10. Fasola

Fasole mają dużą zawartość błonnika, który ułatwia oczyszczanie. Włączenie do swojej diety różnego rodzaju fasoli nie tylko zapobiega rozwojowi raka jelita ale i znacznie poprawia wygląd naszej skóry czy włosów. Ułatwia też odchudzanie i pozwala uniknąć częstych napadów głodu.

ZAPRASZAM NA:
www.greenred.pl
oraz facebooka green red
https://www.facebook.com/pages/GreenRed/285886761601201

1 comment:

  1. Natural Health News is dedicated to providing the latest information on natural health and beauty. Natural Health News also provides in-depth and insightful reviews on health related products whether you search for general health products and suppliers or specialty products and service online and health related issues focusing on helping readers gathering relevant information about quality, price, and making decision to select their favorite goods.

    ReplyDelete